ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Oddelek za kardiokirurgijo

Prvo operacijo na odprtem srcu so v mariborski bolnišnici opravili junija 1996, tri leta zatem se je enota za kardiokirurgijo preimenovala v oddelek.

Da se bo tudi v drugi največji bolnišnici v državi začela razvijati srčna kirurgija, je bilo jasno že pri uvedbi koronarografij. Naraščanje srčno-žilnih bolezni pri nas in v svetu ter dolge čakalne dobe so narekovale resen pristop k razvoju te dejavnosti. Odlično sodelovanje med mariborsko bolnišnico in Kliničnim centrom v Ljubljani je obrodilo sadove, in tudi zdaj, ko mariborska ekipa operira samostojno, se dobri stiki ohranjajo in nadaljujejo. Načrtovana združitev z oddelkom za žilno kirurgijo pomeni dvig kakovostne ravni, saj bo potem mogoče opraviti še več od načrtovanih 400 srčno-žilnih operacij.

Oddelek ima 20 postelj, na leto zdravijo približno 750 bolnikov, povprečna ležalna doba je 6,6 dneva. Največ operacij opravijo zaradi ishemičnih in nerevmatičnih bolezni srca ter obolelih srčnih zaklopk; operirajo vse urgentne bolnike, ki potrebujejo operacijo na odprtem srcu.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnik oddelka:

prim. Gorazd Košir, dr. med.

Tel: 02 / 321-17-88

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege oddelka:

Marija Žlebič, univ. dipl. ped., dipl. m. s.

Text

 

Tajnica oddelka

Zvonka Jelen

Tel.: 02 / 321-17-83

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%