ARHIVSKA STRAN / ARCHIVE PAGE

www.ukc-mb.si
S strokovnostjo in prijaznostjo do zdravja.
MENI VSEBINA

Urgentni center

Leto 1953, ko je začela reševalna služba tesneje sodelovati, lahko štejemo za začetek kirurške urgentne ambulante specialistične dejavnosti v naši bolnišnici.

Zdaj je organizirana kot samostojna organizacijska enota v okviru kirurške službe; urgentni blok ima sobo za kirurško reanimacijo in prvo strokovno pomoč z diagnostiko, operacijsko sobo za nujne primere in sobo za okrevanje. Od leta 2001 deluje v pritličju te zgradbe tudi urgentna dežurna služba zdravstvenega doma s prehospitalno enoto. V bolnišnici tako nastaja sodoben urgentni center s hitro dostopnimi vsemi diagnostičnimi postopki in metodami, ki omogočajo čim boljše preživetje urgentnih bolnikov. Pripravljajo se na združitev vseh urgentnih služb v sodoben urgentni center, ki bo urejen v pritličju medicinsko-funkcionalnega trakta III.

Specialistične ambulante posameznih kirurških oddelkov se razprostirajo kar na dveh etažah medicinsko-funkcionalnega trakta III. V specialističnih ambulantah kirurške službe delajo zdravniki različnih kirurških strok. V urgentnih kirurških ambulantah na leto oskrbijo nekaj manj kot 35.000 bolnikov. V vseh kirurških ambulantah pregledajo na leto več kot 114.000 bolnikov.

Telefonska centrala - informacije 02/321 1000 Nujna medicinska pomoč 112

Image
Text

Predstojnik dejavnosti:

dr. Roman Košir, dr. med.

Text

Strokovna vodja zdravstvene nege centra:

Renata Mlakar, dipl. m. s.

Tel: 02 / 321-15-13

Text

 

Tajnica centra

Andreja Lorber, posl. sek.

Tel.: 02 / 321-15-25

© UKC Maribor 2015

Privzeto Arial Arial bold Verdana Verdana bold Open dyslexic Open dyslexic alta
Privzeto Barvna shema 1 - črno na belem Barvna shema 2 - belo na črnem Barvna shema 3 - črna na bež Barvna shema 4 - modro na belem Barvna shema 5 - črno na zelenem Barvna shema 6 - črno na rumenem Barvna shema 7 - modro na rumenem Barvna shema 8 - rumeno na modrem Barvna shema 9 - turkizno na črnem Barvna shema 10 - črno na vijoličnem
Privzeto Velikost pisave 14pt Velikost pisave 16pt Velikost pisave 18pt Velikost pisave 20pt
Velikost pisave 125% Velikost pisave 150% Velikost pisave 200%